Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Gogoșile, fie ele rotunde, inele, împletite sau de orice formă vă plac, sunt delicioase în week-end, când toată lumea ar mânca ceva bun. Dacă mai scoatem la testat și dulcețurile pregătite în vară, nu-ți mai trebuie altceva.
De data aceasta le-am făcut cu îndulcitor, să poată mânca și tata, el le-a mâncat simple, iar noi, cu gem sau zahăr pudră. Dacă doriți, le puteți face numai cu zahăr (am scris la ingrediente echivalentul pentru îndulcitorul folosit de mine).
Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi să amesteci, iar restul de făină îl adaugi treptat (mie mi-au trebuit aprox 800 g în total la aluat). Încorporezi treptat și uleiul. Frămânți aluatul cu mâinile sau la robotul de bucătărie aprox 6 minute până obții un aluat neted, lucios, pufos, ușor moale.
Transferi aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, pulverizei puțin ulei pe aluat, îl netezești și îl acoperi cu folie alimentară. Îl lași la dospit o oră sau până își dublează volumul.
Răstorni aluatul pe pe blatul de lucru presărat cu făină și frămânți doar ușor, cât să-i dai formă. Împarți aluatul în două bucăți, ca să lucrezi mai ușor. Întinzi cu sucitorul fiecare aluat într-o foaie potrivită ca grosime, apoi decupezi gogoșile cu paharul sau o formă de patiserie. Poți scobi mijlocul cu un dui. Poți face gogoși rotunde, inel, împletite sau ce forme îți plac.
Prăjești gogoșile în uleiul încins (la 175 °C), rumenindu-le pe ambele părți.
Odată prăjite, transferi gogoșile într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.
Servești gogoșile cu gem sau zahăr pudră.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
1
Dacă ai un termometru de bucătărie, folosește-l cu încredere, ai grijă ca uleiul să nu fie prea încins, gogoșile se vor prăji repede, dar riști să nu se facă înăuntru. Iarăși, dacă e prea rece, gogoșile vor absorbi mult ulei. Temperatura optimă: 175 de grade. Testat si experimentat.
2
După ce ați decupat gogoșile, mai lăsați pe masă circa 10 minute la dospit, vor ieși mai pufoase.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult